Прес-центр10 листопада 2020, 13:11

Три сім’ї, у яких війна відібрала «рідний куточок», стали власниками квартир у Золотому

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистому врученні ордерів та ключів від квартир двом сім’ям вимушених переселенців з прифронтового Золотого-4 та подружжю військовополонених з окупованого Луганська.

«Власна оселя має велике значення для кожного з нас. Нарешті три сім’ї, у яких війна відібрала «рідний куточок», стануть власниками повністю облаштованих квартир. Очільник області Сергій Гайдай виконав доручення Президента України. Дорогі друзі, ви не зрадили свою країну і вона підтримала вас, навіть у такий складний час. Дехто скаже, що квартира у прифронтовому Золотому – це не аби яке щастя. Та так можуть сказати тільки ті, хто не знає, що таке зібратись за декілька годин і залишити будинок, в якому прожив усе життя. Крім того, сподіваюсь, що згодом Золоте виправдає свою назву, адже відсьогодні там починається нова історія - відкривається транспортний КПВВ. Тож незабаром відновиться і розів’ється інфраструктура, місто перетвориться на потужний логістичний центр. І хто знає, можливо сьогодні ви не просто отримуєте ключі від власного житла, а й ключі від нового життя», – сказала у вітальному слові Катерина Безгинська.

Сім’я Юрія Чернова отримала двокімнатну квартиру, сім’я Анастасії Бочко – однокімнатну, а подружжя Вікторії Вороніної та Анатолія Семиренка – трикімнатну квартиру.

Юрій Чернов поділився спогадами, як лишився житла: «у нас забрали все, дали десять хвилин на збори, що встигли взяти і все – назад дороги нема». Він подякував Президенту України Володимиру Зеленському та очільнику області Сергію Гайдаю. «Обіцяли вирішити це питання, і воно вирішено: у нас тепер є житло. Велике спасибі», – сказав Юрій Чернов.

«Доки ми були у полоні, нам завжди казали, що ми не потрібні Україні, але ми вірили в те, що наша країна нас не покине, і 29 грудня 2019 року нас звільнили. Після зустрічі з головою нам пообіцяли виділити житло. Він дотримався свого слова. Дуже дякую», – розповів Анатолій Семиренко.

Привітав зі значущою подією переселенців і керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко. За його словами, загалом виділено вже тринадцять квартир, і це – «перший поштовх». «З Міністерством реінтеграції окупованих територій ми в цьому році придбаємо ще десять квартир на вторинному ринку», - сказав він.

Нагадаємо, що восени 2019 року під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Золотого, очільнику Луганщини Сергію Гайдаю було доручено забезпечити жителів прифронтового населеного пункту житлом. Крім того, до голови облдержадміністрації звернулися колишні бранці т.з. «ЛНР», жителі міста Луганська, з проханням сприяти отриманню житла.

Виконуючи обіцяні доручення, з обласного бюджету були виділені кошти для капітального ремонту житлових приміщень у багатоквартирних будинках Золотого.