Прес-центр17 березня 2022, 12:03

Триває програма евакуації підприємств на захід України

Програма евакуації бізнесу передбачає, що підприємство, яке розташоване у зоні активних бойових дій або в ризиковій зоні, може скористатися допомогою держави щодо переміщення повністю або частково працівників та виробництва у безпечніші регіони.

Міністерство економіки України продовжує приймати заявки від власників підприємств щодо евакуації їх бізнесу.

Всі заявки будуть зібрані та оброблені для визначення пріоритетності. Першочергово допомогу держави для вимушеного «переїзду» отримають підприємства, які:

мають можливість/готові здійснювати виробництво товарів для потреб оборонної сфери;

виробляють товари першої необхідності (хліб, їжу, питну воду, одяг тощо) для забезпечення потреб цивільного населення, військових та бійців територіальної оборони.

Для формування бази підприємств Луганщини, що бажають скористатися програмою, необхідно заповнити оновлену форму заявки за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1ZAbh9DCUkTfQFhtZZM0EZhkebD_OYsVH2AtovtC....

Після підтвердження заявки та уточнення всіх деталей, організаційна група з Міністерством економіки України та відповідною військово-цивільною адміністрацією у західних областях країни знаходять приміщення, які відповідають потребам для розгортання конкретного підприємства.

Підприємствам будуть створені умови для роботи на новому місці і можливості працевлаштування людей.