Прес-центр6 червня 2017, 16:06

Триває реалізація цільової програми щодо будівництва житла для ВПО

Нагадаємо, що раніше рішенням сесії Сєвєродонецької міської ради №1145 була затверджена міська цільова програма «Будівництво багатоповерхових житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб у 80-му та 84-му мікрорайонах м. Сєвєродонецьк та формування фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у м. Сєвєродонецьк на 2017-2018 роки».

За цією програмою планується збудувати два 9-поверхових житлових будинки у 84-му мікрорайоні у кількості 90 квартир. З них 36 квартир – двокімнатні, 54 квартир матимуть одну кімнатну.

Ще п’ять будинків, щоправда 4-поверхових, планують звести у 80-му мікрорайоні – усього 140 квартир (84 квартири – двокімнатні, 56 – однокімнатних). 

Також Луганською облдержадміністрацією було підготовлено лист до міського голови м. Сєвєродонецьк щодо надання управлінню капітального будівництва ОДА функцій замовника на будівництво багатоповерхових будинків для зазначеної категорії громадян.

На цей час, як зазначили в управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, вже створено реєстр та формуються дані, отриманні від міст та районів Луганської області щодо переліку: придатних для будівництва багатоповерхового та індивідуального житла територій; об’єктів незавершеного житлового будівництва; об’єктів нежитлового призначення, що можуть бути реконструйовані під об’єкти житлового призначення; обсягів житла на вторинному ринку.