Прес-центр23 травня 2019, 09:05

Триває ремонт дороги Щастя – Широкий

Ремонт на дорозі Т-13-09 Щастя – Широкий розпочато у квітні цього року.

При сприятливих погодних умовах та відповідному фінансуванні, повністю закінчити роботи – з облаштуванням узбіччя та нанесенням розмітки – підрядники обіцяють вже в червні.

Поточний середній ремонт проводиться на двох ділянках. А саме, від населених пунктів Середньотепле до Плотина та Плотина до Широкий.

Роботи виконувалися вахтовим методом без вихідних, вже покладено нижній вирювнюючий шар асфальту, зараз йдуть роботи по упорядкуванню узбіччя.

Також у квітні-травні було розчищене узбіччя дороги та поновлено ширину дорожнього покриття.

Днями фахівці Державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» вивчали фізико-механічні властивості асфальту та якість проведених робіт з укладання нижнього шару асфальтобетонну на дорозі Т-13-09.  Вони досліджували модуль пружності дороги із залученням великотоннажного грузовика.

Після виконання всіх науково-дослідних робіт і випробувань буде підготовлено звіт щодо відповідності вимогам та стандартам ДСТУ.

Крім них дослідну роботу провели і спеціалісти Державного підприємства «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості».

Ними перевірено якість виконання робіт з поточного ремонту на ділянках 22+000 – км 26+000, км 26+000 – км 32+000.

В процесі перевірки здійснювалось кернування нижнього шару асфальтобетонного покриття, вимірювання поперечного похилу та ширини проїзної частини.

Відібрані зразки асфальтобетонної суміші направлено до лабораторії ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» у м. Києві для проведення відповідних випробувань.