Прес-центр14 вересня 2018, 13:09

Триває робота з упорядкування обліку юридичних осіб

Засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності на Луганщині провів сьогодні, 14 вересня, заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

На засіданні розглянуто та затверджено вісім актів обстеження юридичних осіб Біловодського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського та Троїцького районів.

Напрацьовані матеріали направлять до Фонду державного майна України для внесення змін до переліку об’єктів державної власності.

Нагадаємо, що відповідно до доручення Уряду України облдержадміністрації доведено для упорядкування перелік з 226 юридичних осіб державного сектору економіки.

Враховуючи специфіку нашої області, комісією визначено перелік з
187 юридичних осіб, фактичним місцезнаходженням яких є територія Луганщини, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та опрацювання яких комісією до закінчення операції Об'єднаних сил тимчасово не здійснюється.

Для упорядкування інших 39 юридичних осіб на минулому засіданні комісії затверджено «дорожню карту», яка є основою її подальшої роботи.

Відповідно до визначеного алгоритму триває збір установчих і реєстраційних документів та підготовка запитів до потенційних органів управління.