Прес-центр16 липня 2020, 14:07

Триває розробка Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року

Сьогодні відбулася шоста, заключна, стратегічна сесія в рамках підготовки Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

До участі в сесії у відеорежимі долучилася заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом із фахівцями Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який є координатором напряму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Під час обговорення напрацьовані завдання, а також показники до кожної із визначених стратегічних цілей.

Починаючи із 6 липня 2020 року представники міністерств, Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій, міжнародних і громадських організацій, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, експерти та експертки, у тому числі, із Луганської області, приймали участь у шести стратегічних сесіях для напрацювання проєкту Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Розробка нового Національного плану викликана закінченням строку реалізації діючого плану в поточному році.

Консультації проведені Міністерством соціальної політики України спільно з проєктом SURGe та Структурою ООН Жінки в Україні.