Прес-центр20 липня 2022, 15:07

Триває збір позовів аграріїв на компенсацію збитків внаслідок агресії рф

Мінагрополітики спільно з Офісом Генерального Прокурора та МВС проводить необхідну роботу з метою визначення обсягів компенсації збитків, завданих аграрному сектору внаслідок збройної агресії російської федерації.

Передумовою можливості отримання аграріями компенсації понесених втрат є звернення до компетентних органів для здійснення належної фіксації факту знищення (пошкодження, викрадення) засобів виробництва, будівель,

сховищ, урожаю тощо та внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У зв’язку з цим інформуємо щодо необхідності належного документування таких подій. Також у разі нових випадків знищення (пошкодження, викрадення) майна аграріїв просимо вас невідкладно повідомляти Мінагрополітики шляхом надсилання на електронну пошту first.deputy@minagro.gov.ua інформації, яка має містити:

- опис події, що сталася;

- номер кримінального провадження;

- контактні дані власника (керівника) підприємства, яке зазнало втрат.

Щодо випадків, які вже мали місце, і належним чином зафіксовані та оформлені, прохання направити інформацію на таку ж електронну пошту до 16:00 22 липня 2022 року.