Прес-центр1 листопада 2018, 15:11

Тривають обговорення щодо утворення Сєвєродонецької об’єднаної громади

У селищі Мирна Долина Попаснянського району за участю фахівців управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації відбулась чергова робоча зустріч представників органів місцевого самоврядування – Сєвєродонецької міської та Мирнодолинської селищних рад, громадських організацій, місцевих жителів.

Вони обговорили питання утворення Сєвєродонецької об’єднаної територіальної громади включно із Мирнодолинською селищною громадою.

Позиція недоцільності приєднання її території до міста Сєвєродонецьк обґрунтовується тим, що у цьому випадку інтереси жителів селищної громади не будуть враховуватися під час прийняття рішень міською радою.

Проте, під час зустрічі учасники дійшли згоди щодо необхідності більш детального обговорення потреб Мирнодолинської громади для подальшого їх врахування, в тому числі і шляхом укладання договорів про співробітництво.

Сторонами досягнута домовленість про створення робочої групи з представників громад для формування переліку проблемних питань для їх вирішення.