Прес-центр3 серпня 2016, 11:08

Троє військовослужбовців отримали поранення в результаті ворожого обстрілу із забороненої Мінськими домовленостями зброї

2 серпня ввечері російсько-терористичні війська зі 120-мм і 82-мм мінометів і автоматичних гранатометів чотири рази відкривали вогонь у напрямку села Кримське Новоайдарського району.

 

У той же час ворог зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї неодноразово вів обстріл у напрямку смт Станиця-Луганська. Наші військовослужбовці були вимушені відкрити вогонь у відповідь. У результаті обстрілу троє наших військовослужбовців отримали поранення. Наразі двох вже прооперовано, ще одного готують до операції.

 

Крім того, протягом вечора минулої доби та після півночі 3 серпня бойовики п’ять разів били із заборонених Мінськими домовленостями видів зброї у напрямку населених пунктів Попаснянського району.

 

Зокрема, ввечері позиції українських військовослужбовців поблизу села Новозванівка двічі потрапили під вогонь з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і підствольних гранатометів.

 

Також увечері та після півночі противник зі 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів різних типів і великокаліберних кулеметів тричі обстрілював околиці села Новоолександрівка. Наші військовослужбовці були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

 

У результаті обстрілу був пошкоджений будинок у селі Троїцьке.

 

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко так прокоментував останні події з ліні розмежування: «Ми обурені, що внаслідок обстрілів отримали тяжкі поранення українські військовослужбовці. Бажаю їм найскорішого одужання. Ми закликаємо учасників незаконних збройних формувань та їх «лідерів» – схаменіться! Дотримайтеся Мінських домовленостей! Ми налаштовані на встановлення миру та робимо все для цього. Наші земляки по обидва боки лінії розмежування втомилися від російсько-терористичної агресії і чекають саме від вас відмови відзастосування зброї».