Прес-центр8 вересня 2018, 13:09

Турбота про наших громадян понад усе, – Юрій Гарбуз на відкритому після ремонту КПВВ у Станиці Луганській

Сьогодні, 8 вересня, опівдні відновив свою роботу КПВВ «Станиця Луганська», що був закритий на час проведення ремонтних робіт. Облаштування єдиного діючого контрольно-пропускного пункту в межах дорожнього коридору в Луганській області проведено з метою прискорення перетину лінії розмежування громадянами, а також поліпшення умов перебування там співробітників, які забезпечують його роботу.

«Заходи з облаштування КПВВ спрямовані на полегшення умов перетину лінії розмежування нашими громадянами. Ми наполягаємо на відкритті автотранспортного коридору в Золотому, що значно розвантажить пункт пропуску в Станиці Луганській», – зазначив з цього приводу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

На підході до КПВВ було проведено ремонт ділянки автомобільної дороги С-131624 КПП «Красна Талівка» – Луганськ – Станиця Луганська. Безпосередньо на пункті пропуску встановлені павільйони очікування та пішохідні огородження, модулі для паспортного контролю та співробітників, які несуть службу на пункті пропуску, а також туалети (в тому числі для маломобільних груп населення). Крім того, облаштовано пункт надання фельдшерської допомоги, пункт відпочинку відвідувачів КПВВ з кімнатою для матері та дитини, модуль представництв Червоного Хреста та інших гуманітарних організацій. Відтепер безпосередньо на пункті пропуску працюватиме пересувний модуль «Ощадбанку». Завершено будівництво укриття та навісів-накопичувачів для громадян, які перетинають лінію розмежування.

З метою підвищення пропускної спроможності було збільшено кількість автоматизованих робочих місць із перевірки документів до 40 та штат підрозділу, що забезпечує пропускні операції в цьому дорожньому коридорі. Щодня пункт пропуску в Станиці Луганській перетинають близько 10 тисяч громадян.

Малі архітектурні форми під’єднані до мереж електро- і водопостачання та водовідведення. З метою забезпечення належного рівня безпеки, усунення будь-яких загроз військового та терористичного характеру, в тому числі недопущення корупційних проявів серед персоналу, що забезпечує контрольні процедури, КПВВ облаштовано системою відеоспостереження.

На облаштування КПВВ «Станиця Луганська» з обласного бюджету передбачено близько 20 млн гривень.

Зауважимо, що пункт пропуску в Станиці Луганській працюватиме в осінньому режимі – 07:00 до 18:30.