Прес-центр9 жовтня 2019, 16:10

Туристичний потенціал Луганщини представлено в Києві

Про участь делегації Луганської області у заходах в рамках 26-го Міжнародного туристичного салону «Україна» - UITM’2019, що відбувся в Києві, розповіли журналістам заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Людмила Ахтирська та голова правління громадської організації «Туристична асоціація Луганської області» Олег Невениця.

Людмила Ахтирська зазначила, що щорічно цей захід об’єднує сотні компаній-учасників, делегатів готелів, курортів, авіакомпаній та аеропортів, представників міжнародних та національних туристичних організацій, дипломатів, урядових міністерств та відомств, агентів суміжних галузей з України та 20 країн.

«Ми дуже вдячні ПРООН за підтримку в організації та можливості долучитися до виставки. Адже участь Луганщини в одній з найбільших туристичних подій сезону є важливим інструментом формування позитивного іміджу регіону як безпечної території для подорожей, можливістю представлення туристичного потенціалу, налагодження співпраці з регіонами України, суб’єктами господарювання тощо», - повідомила Людмила Ахтирська.

Вона зауважила, що експозиція Луганщини зацікавила вітчизняних представників турбізнесу та іноземних туркомпаній.

Насиченою та цікавою була й ділова програма виставки. Зокрема, директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації Сергій Медведчук зустрівся з директором Департаменту туризму та курортів Міністерства  розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Оксаною Сердюк та обговорив із нею напрями розвитку туризму на Луганщині.

Також відбулася зустріч з туристичними операторами, які пропонують громадянам своєї країни Україну як туристичну дестинацію.

Цього року в UITM’2019 взяли участь понад 100 туристичних компаній, туроператорів, національних і місцевих туристичних асоціацій та організацій, готелів, транспортних агенцій, страхових компаній, представників 25 країн світу, серед яких Болгарія, Греція, Грузія, Італія, Польща, Угорщина, Франція, Японія, Україна тощо.