Прес-центр8 грудня 2017, 14:12

Творчий центр Генерація UA представив роботи дітей і молоді Луганщини

Проект «Генерація UA» в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу» за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина та МБФ «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, у Сєвєродонецькій Галереї мистецтв відкрилась виставка творчих робіт учасників дитячого центру «Генерація UA».

Експозиція розмістилася одразу в кількох залах галереї мистецтв, де були представлені роботи пост-реабілітаційної програми «Караван дружби», а також твори, виконані з 3 по 6 грудня під час майстер-класів, що пройшли на кількох творчих майданчиках в Сєвєродонецьку та Щасті.

Зазначимо, що дитячий центр Генерація UA почав працювати у Сєвєродонецьку цієї весни і вже охопив понад півтори тисячі юних городян.

Авторів і їх наставників щиро вітала на відкритті виставки заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. «Сьогодні Генерація UA зробила вже багато цікавих та важливих проектів, які сприяють згуртованості людей, що живуть в Луганській області, – зауважила вона. –  Наприклад, у нас працюють талановити художники, у місті на фасаді Центра дитячо-юнацької творчості намальований яскравий соціальний мурал. Я висловлюю слова вдячності Фонду Німеччини і Фонду «Жовто-Блакитні крила».

Також вона зазначила, що обласна влада підтримуємо такі громадські організації, що реалізують творчі ініціативи на Луганщині.

Під час заходу школярі, студенти й дорослі разом із художниками з нескладних матеріалів створити справжнє мистецтво – арт-об'єкти з лози, цікаві ліхтарики, а також величезного птаха-щастя. Цікаві маски, які лише напередодні були купою газет та жменькою гіпсу, в умілих руках перетворилися на витвори прикладного мистецтва.

Виставка працюватиме у галереї мистецтв до 12 грудня, то ж охочі зможуть ознайомитись з нею детально.