Прес-центр21 листопада 2015, 18:11

У Кремінній урочисто відкрили музей ангелів

Сьогодні, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності і Свободи у місті Кремінна відбулось урочисте відкриття музею «На крилах». Музей розмістили у чоловічому Свято-Сергіївському монастирі. У ньому планується збирати янголів зі всієї України. 

Музей стане не просто виставкою колекцією янголів, а перетвориться на культурний і духовно-просвітницький центр для дітей, в якому проводитимуться тематичні вечори, спектаклі, майстер-класи. У музеїдіти зможуть дізнатися про місця, звідки в колекцію були надіслані янголи – і це вивчення «ангельської» географії України допоможе її об'єднанню.
Розпочалося відкриття закладу з молитви за мир, яку правив Архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим. 
Після молитви за мир для гостей музею юними янголятками, вихованцями місцевих шкіл, був представлений концерт. 
«Сьогодні подвійне свято: свято собору архангела Гавриїла та День Гідності і Свободи. Не випадково цей святий є предводителем воїнів світла та добра. Я зараз дивлюсь на цих дітей, які підготували нам концерт і мені просто хочеться їх всіх обійняти та захистити. Ми дорослі повинні зробити все, щоб у наш край повернувся мир та спокій. Щоб ці чудесні діти не знали більше що таке вибухи снарядів. Велике дякую, тим хто створив такий музею добра та світла», – наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. 
Очільник області передав також до музею роботу народної художниці Луганщини Галини Соловйова.
«На базі музею ми плануємо створити театр та проводити цілі фестивалі янголів. Нас уже підтримала спілка письменників України. Відзначу, що організація «Громадянський корпус» спільно з Луганським інститутом післядипломної практики вже розробляють положення про проведення щорічного конкурсу «Крила духовності». Переможців безкоштовно повезуть на екскурсію у три лаври: Святогірьску, Почаївську та Києво-Печерську. Я була дуже зворушена від того, що янголів до нас присилають зі всього світу та із всіх куточків України», – розповіла директор музею Олена Стеценко.