Прес-центр14 листопада 2017, 12:11

У 2017 році комунальними підприємствами області сплачено до бюджету більше 350 мільйонів гривень

Про стан виконання комунальними підприємствами області грошових зобов’язань зі сплати податків, у тому числі до місцевих бюджетів сьогодні на апаратній нараді розповіла в.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ольга Височина.

Вона зазначила, що на обліку в податкових органах Луганської області знаходяться  2197 підприємств комунальної форми власності (1335 або 61 % – на тимчасово непідконтрольній Україні території, 862 або 39 % – на підконтрольній території).

За 10 місяців 2017 року зазначеними підприємствами сплачено до зведеного бюджету 252,8 млн гривень, що складає 6,5 % від загальної суми надходжень по області.

До державного бюджету в поточному році від комунальних підприємств надійшло 100,2 млн гривень, що на 43 % або на 30 млн гривень більше, ніж у минулому році.

Більша частка надходжень до місцевого бюджету від комунальних підприємств – це податок на доходи фізичних осіб. Тому виплата заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімуму.

По області 56 комунальних підприємств знаходяться в категорії «ризикових». Ймовірні втрати надходжень податку на доходи фізичних осіб від цих підприємств, зокрема, до місцевого бюджету – понад 75 тис. гривень щомісячно.

Ще одним резервом збільшення надходжень з податку є погашення заборгованості, в тому числі, з виплачених доходів.

Проблемним питанням в роботі комунальних підприємств залишається наявність податкової заборгованості перед бюджетами усіх рівнів.