Прес-центр3 серпня 2017, 15:08

У 2017 році рівень виробничого травматизму на підприємствах Луганщини зменшено на 22 %

У першому півріччі 2017 року Головним управлінням Держпраці у Луганській області проведено 52 позапланові перевірки у сфері промислової безпеки, охорони та гігієни праці, а також 25 позапланових перевірок дотримання законодавства про працю, зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як результат, виробничий травматизм на підприємствах області знижений  на 22 %, а  смертельного травматизму – на 80 %.

Виявлено 622 факти порушення нормативно-правових актів та накладено 16 адміністративних штрафів на суму 1,86 тис. грн.

У 13 роботодавців виявлена значна кількість порушень законодавства про працю. Стосовно них винесено 11 постанов про накладання фінансових санкцій на суму 54,4 тис. грн.

Крім того, за рішенням Луганського окружного адміністративного суду призупинено ведення робіт на семи об’єктах вугільних шахт.

В умовах дії мораторію на проведення планових перевірок, основна робота Держпраці у Луганській області зосереджена на контрольно-профілактичних  та превентивних заходах. Їх за півроку проведено 4645.

Водночас,  фахівцями Головного управління розглянуто понад 400 звернень громадян, що у півтора рази більше ніж за аналогічний період 2016 року. Значна частина звернень надійшла від громадян, що потребують соціального захисту та підтримки.  Що, за висновками фахівців, свідчить про необхідність підвищення ефективності взаємодії з центральними органами виконавчої влади у цьому напрямку.