Прес-центр11 березня 2019, 15:03

У 2018 році кількість застрахованих осіб в області збільшилася на 6 %

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела сьогодні, 11 березня, розширене засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості.

Відкриваючи захід, вона повідомила, що за підсумками 2018 року в області збільшилася кількість застрахованих осіб на 6 % (із 127 тис. працівників до 135 тис.).

Цьому сприяла масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота у другій половині минулого року.

Важливу роль зіграло відновлення перевірок ГУ Держпраці у Луганській області: за період з листопада 2018 року до цього часу управлінням здійснено 60 інспекційних відвідувань з питань легалізації зайнятості.

Заступник начальника ГУ Держпраці у Луганській області Денис Рисухін повідомив, що за результатами інспекційних відвідувань за останні чотири місяці в області виявлено 40 неоформлених працівників.

Слід відзначити, що за одного виявленого неоформленого працівника на роботодавця накладаються фінансові санкції у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 125 190 гривень.

Крім того, обласним управлінням Пенсійного фонду заздалегідь було підготовлено список суб’єктів господарювання, які за тими чи іншими критеріями мають ознаки використання неформальної зайнятості.

У режимі відеоконференцзв’язку участь у засіданні взяли представники місцевих робочих груп райдержадміністрацій та міських рад.

За підсумками Ольга Лішик доручила керівникам місцевих робочих груп з питань легалізації найманої праці детально опрацювати вказаний перелік суб’єктів та автотранспортні підприємства, залучивши до засідань представників Укртрансбезпеки.