Прес-центр23 травня 2018, 14:05

У 2018 році на Луганщині СБУ скерувала до суду обвинувальні матеріали відносно 28 представників окупаційної адміністрації ОРЛО

У Луганській області слідчий підрозділ Служби безпеки України завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтями 109, 110, 258-3 Кримінального кодексу України стосовно лідера фракції так званого «народного совєта ЛНР».

Встановлено, що очільниця одного з великих підприємств Луганська від початку російської агресії стала на бік окупантів та увійшла до складу політичного блоку терористичного утворення. Будучи депутатом сепаратистського «парламенту», брала безпосередню участь у формуванні «законодавства» псевдореспубліки, активно підтримувала антиукраїнську політику Кремля, що не завадило «політичній діячці» без докорів сумління певний час отримувати пенсію від України. 

Крім того, у травні цього року Служба безпеки скерувала до суду обвинувальні матеріали за ст. 110 КК України стосовно п’ятьох організаторів  та учасників проведення у 2014 році в населених пунктах Луганської області антиконституційного «референдуму про державну незалежність ЛНР».

Усього ж протягом 2018 року слідчими СБУ завершено досудове розслідування стосовно 28 функціонерів окупаційної адміністрації ОРЛО, у тому числі, 4 «в.о. міністрів», 8 посадовців «МВС», 5 працівників «прокуратури», 5 «депутатів народного совєта» та 1 співробітника «МГБ ЛНР».

Правопорушникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, їх оголошено в розшук. До них буде застосовано процедуру заочного засудження.

Тривають заходи щодо документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних проросійських угруповань.

 

За інформацією 3 управління ГУ СБУ

в Донецькій та Луганській областях