Прес-центр3 cічня 2018, 14:01

У 2018 році служби області здійснять інвентаризацію лісосмуг

Сьогодні, 3 січня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів нараду щодо інвентаризації земель сільськогосподарського призначення під полезахисними лісосмугами.

Під час заходу учасники обговорень зазначили, що попри неврегульованість ситуації з передачі земельних ділянок на яких знаходяться лісосмуги у комунальну власність, потрібно консолідуватися задля вирішення цього питання.

«Впевнений, що фермери та сільгосптоваровиробники Луганщини готові власноруч піклуватися станом лісових смуг, однак ми повинні прийняти стратегічні рішення у цій проблематиці», – наголосив Вадим Данієлян.

Крім того, він зазначив, що необхідно провести інвентаризацію насаджень лісових смуг, що включатиме у себе геодезичні, аерографічні дослідження, визначення власників та пайщиків земельних ділянок поблизу.

Також під час наради була порушена тема будівництва полігону для твердих побутових відходів та заводу з їх переробки на Попаснянщині.

На думку присутніх спеціалістів, будівництво можна проводити у Попаснянському районі, аби забезпечити логістичну спроможність обслуговування найбільших міст області – Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного.

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зазначив, що перед будівництвом необхідно провести декілька громадських обговорень з жителями навколишніх населених пунктів та дослідити стан об’єктів критичної інфраструктури у місцях прогнозованого будівництва.