Прес-центр19 cічня 2021, 15:01

У 2020 році про підозру повідомлено 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР»

У 2020 році на Луганщині Служба безпеки України повідомила про підозру 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР». Серед них ватажки проросійських незаконних збройних формувань, учасники терористичних і диверсійних груп.

Так, оперативники встановили п’ятьох учасників терористичної групи, причетних до обстрілу українських військових 23 липня 2014 року під Лисичанськом. Тоді загинуло четверо воїнів, ще десять військовослужбовців Національної гвардії України отримали поранення.

Задокументовано злочинну діяльність чотирьох бойовиків «3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр НМ ЛНР», які 26 травня 2018 року здійснили артобстріл позицій ООС у районі Бахмутської траси, внаслідок якого загинули двоє співробітників спецпідрозділу «Альфа» СБУ.

Також СБУ затримала активних учасників ДРГ, причетних до мінування та підриву мостів у Луганській та Донецькій областях. Наразі про підозру повідомлено п’ятьом бойовикам.

Крім того, у минулому році набули чинності 10 вироків за участь у терористичній організації та в не передбачених законом збройних формуваннях. Злочинці отримали від 5 до 10 років позбавлення волі.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях