Прес-центр3 травня 2023, 08:05

У бік Діброви спробували атакувати росіяни, гастролери-ремонтники з Сєвєродонецька переїхали до Рубіжного, у так званій «лнр» дезертирство набуло масового характеру

Цього разу противник зосередив наступальні дії південніше Діброви, але вкотре не досяг успіху, - підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Вогонь росіяни відкривали у бік Макіївки та Білогорівки.

«За час оборони ворог неодноразово намагався піти у масований наступ на цій ділянці фронту, але всі ці спроби були припинені або роботою нашої артилерії, або в ході контратакуючих дій. Українські військові у будь-яку мить готові протидіяти загарбницьким планам росіян. Щодобові втрати загарбника красномовно кажуть про міцність наших редутів», - додав Артем Лисогор.

Життя у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному завмерло разом із захопленням цих міст. Якщо в Сєвєродонецьку окупаційна влада організувала хоча б показові роботи для пропаганди, то у сусідніх містах населення, що залишилося, і того не бачило. Майже за рік.

Значна більшість із тих людей, хто в Лисичанську вирішив працювати в бюджетній сфері, не отримували грошей з грудня.

Тільки наприкінці квітня до Рубіжного приїхали перші ремонтні бригади. Саме ті, що нещодавно працювали в Сєвєродонецьку і набули слави гастролерів-зломщиків.

В деяких багатоповерхівках Сєвєродонецька вони досягли дна і почали зрізати перила на сходах.

Дезертирів з числа бойовиків так званої «лнр» намагаються розшукувати поблизу домівок. На стовпах та дошках оголошень у захоплених у 2014 році містах розклеєно безліч повідомлень щодо розшуку чоловіків – дезертирство набуло масового характеру.