Прес-центр27 грудня 2018, 17:12

У Білокуракиному планують відновити гуртожиток для ВПО

У смт. Білокуракине планують реконструювати гуртожиток для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Про це розповіла, представляючи Перспективний план розвитку Білокуракинської ОТГ, завідувач сектору з питань соціально-економічного розвитку Білокуракинської селищної ради Олена Трубачова.

Презентація відбулася під час першого засідання Ради регіонального розвитку на рівні району. За словами Олени Трубачової, до перспективного плану внесено проект реконструкції гуртожитку по вул. Історична, 85г у смт. Білокуракине, його вартість складає 8,85 млн грн. Термін реалізації – 2019-2020 рр. У результаті житло зможуть отримати переселенці та працівники закладів соціальної сфери (охорони здоров’я, освіти, культури та інших галузей).

В результаті реалізації проекту буде забезпечено цільове та раціональне використання застарілої будівлі, матеріальних, трудових і фінансових ресурсів.

«Завдяки вирішенню житлової проблеми, будуть створені належні умови для інтеграції тимчасово переміщених осіб в життя місцевої громади. Надання житла тимчасово переміщеним особам дозволить забезпечити фахівців для соціальної сфери громади та району. Проект також матиме позитивний вплив на економіку регіону через створення додаткового попиту на послуги та роботи у сфері будівництва та постачання матеріалів», – зауважила завідувач сектору з питань соціально-економічного розвитку.

Зауважимо, що Перспективний план розвитку Білокуракинської ОТГ винесений на громадське обговорення та є частиною Перспективного плану розвиту Луганської області на 2019-2021 роки.

Нагадаємо, що у листопаді поточного року за ініціативою Президента України у Києві відбулася Рада регіонального розвитку України, а згодом – перше засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.