Прес-центр13 листопада 2019, 14:11

У Білокуракиному представлено фотовиставку «Фактор свободи»

Експозицію було розміщено в приміщенні Білокуракинської райдержадміністрації.

Виставка організована Українським інститутом національної пам'яті.

Вона дає можливість по-новому поглянути на ці історичні постаті, які стали символом свободи і боротьби за українську ідею.

Цього року відзначаються три ювілейні дати відомих українських діячів – 380 років із дня народження Івана Мазепи, 180 років із дня народження Симона Петлюри та 110 років із дня народження Степана Бандери.

У цій фотовиставці показано також як сучасна армія вшановує традиції героїв минулих років. Зокрема, у експозиції представлене фото Василя Сліпака, який був зіркою Паризької опери, пішов добровольцем на російсько-українську війну і загинув від кулі снайпера у 2016 році. Саме він у наш час став уособленням свободи і готовності боротися за неї до кінця так, як свого часу Мазепа, Петлюра та Бандера.

Експозиція демонструє сучасний підхід до подачі інформації, побудована за принципом мережі «Фейсбук». Автори спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили.

З виставкою ознайомилися держслужбовці, громадськість, молодь.