Прес-центр14 листопада 2019, 17:11

У Білолуцьку відкрили дитячий будинок сімейного типу

У Білолуцьку Новопсковського району сьогодні відбулося урочисте відкриття  двоповерхового дитячого будинку сімейного типу.

Його побудовано за рахунок субвенції з державного та коштів обласного бюджету. Це дасть змогу забезпечити сімейним затишком та теплом 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На відкриття будинку завітали заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна, представники місцевих органів влади.

«Турбота про дітей є одним із пріоритетів державної політики. Головне щоб вони мали щасливу родину. Вона стане взірцем для усього району – такі форми сімейного виховання мають розвиватися», – наголосила Катерина Безгинська та вручила родині подарунки від обласної влади.

У свою чергу, Раїса Родіна зазначила, що немає нічого кращого для дитини, як мати сім’ю, й побажала батькам-вихователям наснаги та терпіння.

Загальна кошторисна вартість будівництва склала 9 055, 972 тис. гривень.

У будинку буде жити велика родина Андрія та Галини Романенків – батьків-вихователів ДБСТ. Вже п’ятий рік вони виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Андрій та Галина мали свого малолітнього сина та двох дорослих дітей, але вирішили подбати й про інших дітей.

У липні 2015 року вони створили прийомну сім’ю та взяли на виховання трьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

У березні 2018 року на базі прийомної сім’ї Романенків було створено дитячий будинок сімейного типу. Наразі в родині виховується сім дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Усією великою родиною Романенків разом із гостями була розрізана урочиста стрічка, а в садку висаджені яблуні.

Нагадаємо, що на Луганщині функціонує 21 дитячий будинків сімейного типу, в яких виховується 147 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2017 році за рахунок коштів субвенції загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа було виготовлено проектно-кошторисну документацію під будівництво цього дому, яке розпочалося наступного року. Восени поточного року завершено будівництво й приміщення передано на баланс Білолуцької селищної ради.