Прес-центр5 березня 2018, 11:03

У Біловодській об’єднаній територіальній громаді проведено тренінг з протидії торгівлі людьми

Організаторами тренінгу виступили ГО «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» спільно з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід відбувся у рамках виконання обласного плану заходів із питань протидії торгівлі людьми, де основною темою стала «Ідентифікація постраждалих та роботи з ними».

У тренінгових навчаннях взяли участь представники Біловодської об’єднаної територіальної громади: відділу освіти, територіального центру, територіального медичного об’єднання, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей, соціальні педагоги загальноосвітньої школи.

Вони розглянули сучасну актуальну проблему – торгівлю людьми, її елементи і складові поняття. Глибше дізналися про механізм перенаправлення: необхідність впровадження, сутність, принципи і компоненти, його структуру та повноваження суб’єктів.

Обговорено причини і форми цього явища, групи ризику, наслідки, нормативно-правову базу та надання допомоги потерпілим.

Учасники навчань вивчали складні життєві обставини й уразливий стан потенційних постраждалих від торгівлі людьми, їх виявлення та особливості роботи з ними.