Прес-центр2 липня 2019, 12:07

У червні соціальні виплати сім’ям з дітьми профінансовані в повному обсязі

Держсубвенція склала 70.304,6 тис. гривень, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на цей місяць.

Тож, місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

У червні поточного року жителі Луганської області вперше скористалися послугою з догляду за дитиною до трьох років – «муніципальна няня», яка запроваджена постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 № 427 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства».

Так, починаючи з січня 2019 року, Уряд надає грошову компенсацію на послугу няні. Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я, яка оформила «муніципальну няню», безповоротно щомісяця отримує ще 1626 гривень. Отримувачами зазначеної компенсації у червні поточного року стали жителі Троїцького району.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» в Україні запроваджена додаткова допомога багатодітним сім’ям.

Вже третій місяць поспіль кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня поточного року оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає шести років, держава виплатить на кожну з них по 1700 гривень. Це додатково до щомісячних 860 гривень допомоги при народженні дитини. З початку року (за два місяці) багатодітним сім’ям Луганської області нараховані такі виплати у загальній сумі 9.106,6 тис. гривень, які в повному обсязі профінансовані місцевим бюджетам та очікують своїх отримувачів.