Прес-центр5 липня 2019, 08:07

У ЦНАПах області за I півріччя надано майже 280 тисяч адміністративних послуг

На Луганщині діє 20 центрів надання адміністративних послуг.

З них 10 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Протягом I півріччя 2019 року через ЦНАПи суб’єкти господарської діяльності та громадяни отримали 280,5 тис. адміністративних послуг.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс майже в два рази. Середньомісячна кількість адміністративних послуг складає 47 тис.

Найбільша кількість видів адміністративних послуг запроваджена через ЦНАПи: серед міських – Сєвєродонецький (206), ОТГ – Біловодський (138) та районних – Новопсковський та Попаснянський (по 110).

З початку поточного року за консультаційними послугами до ЦНАПів звернулося майже 215 тис. осіб.

Через ЦНАПи надається найбільш популярні адміністративні послуги: з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; речових прав на нерухоме майно; реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи; з оформлення документів громадянства; у сфері земельних питань.

Нагадаємо, що для запровадження паспортних послуг в області для 16 ЦНАПів придбано 22 комплекти відповідного обладнання. Такі послуги вже надаються в Лисичанському, Кремінському, Рубіжанському, Сєвєродонецькому міських, Білокуракинському, Новопсковському, Красноріченському, Троїцькому селищних, Чмирівському сільському, Попаснянському та Сватівському районному ЦНАПах.