Прес-центр22 жовтня 2021, 13:10

У цьому році 54 дитини-сироти отримають грошову компенсацію на придбання житла

Під керівництвом заступниці голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської в режимі відеоконференції проведено нараду з питань реалізації субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Так, на цей час здійснено виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення 37 особам.

У зв’язку із тим, що збігає визначений законодавством термін використання зазначеної субвенції, Катерина Безгинська надала доручення керівництву територіальних громад, де освоєння субвенції ще триває, забезпечити відпрацювання відповідних напрямів роботи в максимально стислі терміни. 

Також під час наради розглянуто стан реалізації громадами зазначеної субвенції 2021 року.

У цьому році області виділено субвенцію в розмірі 20 млн 806 тис. гривень. Кошти розподілено на виплату грошової компенсації для придбання житла 54-м особам відповідно до дати взяття на квартирний облік на підставі поданих місцевими комісіями потреб. За даними оперативного моніторингу, спеціальні рахунки в уповноважених банках відкрили 24 особи.

Катерина Безгинська наголосила на важливості своєчасного проведення актуалізації облікових справ громадян, які перебувають на квартирному обліку щодо поліпшення житлових умов, зокрема, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та забезпечення виконання цієї роботи відповідно до чинного законодавства.