Прес-центр14 жовтня 2018, 14:10

У День захисника України Лисичанський прикордонний загін відзначив першу річницю створення

Поряд із важливими святами у державі 14 жовтня військовослужбовці Лисичанського прикордонного загону святкують річницю створення свого підрозділу.

Бійці загону забезпечують охорону та оборону на лінії зіткнення в межах Луганської області, тому він увійшов до складу підрозділів Об’єднаних Сил.

Святкування розпочалося напередодні із урочистого шикування на території загону та відзначення військовослужбовців, які приймали участь у створенні та становленні прикордонного загону. Понад 80 прикордонників отримали грошову винагороду, близько 100 нагороджено грамотами та подяками, а також відомчими та державними нагородами.

Привітати військовослужбовців із річницею створення загону із м Києва приїхали учасники вокально-інструментального колективу «Музичний мобільний батальйон». Маленький концерт був запальний та насичений. Звучали пісні, які виконували українські козаки під час походів, заборонені цензурою антиукраїнських властей вірші Івана Франка, написаних у 1880-х роках а також багато авторських творів.

На завершення виступу персонал прикордонного загону спільно із учасниками колективу заспівали Гімн України, а також згадали усіх військовослужбовців, які загинули під час виконання завдань у Антитерористичній операції.