Прес-центр1 вересня 2021, 14:09

У День знань Сергій Гайдай відвідав Рудівську гімназію, відремонтовану за Програмою Президента України «Велике будівництво»

У День знань очільник області Сергій Гайдай завітав до села Рудівка, що у Сватівській громаді.

Цього року будівлю Рудівської гімназії було термомодернізовано у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Тож, у новому навчальному році діти будуть навчатися у теплому та затишному приміщенні.

«Для мене особисто перше вересня – це завжди урочисте та хвилююче свято. В цей день я з теплом згадую свої шкільні роки, свою першу вчительку, як ми з нетерпінням чекали, коли закінчаться канікули, щоб зустрітися з однокласниками, – звернувся до гімназистів та гостей свята Сергій Гайдай. – Нікого із нас не оминув цей шлях. Всі ми проходили через навчання, спочатку це була школа, потім вищий навчальний заклад. Для того, щоб досягти чогось в житті, потрібно добре вчитися. Тому бажаю кожному із вас витримки та наполегливо опановувати нові знання задля досягнення своєї мети».

У новому навчальному році у Луганській області працюватимуть 248 шкіл, з яких початкових – чотири, гімназій – 69, ліцеїв – 127, навчально-виховних комплексів – п’ять, ЗЗСО І-ІІ ступенів – 11.

До 285 перших класів шкіл області зараховано понад п`ять тисяч учнів. Десятих класів буде відкрито у кількості 194. Освіту в них здобуватимуть 3 267 учнів.

За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021 році в Луганській області відновлюють 13 об’єктів освіти. Серед них 10 шкіл (загальна кошторисна вартість – 305 658,75 тис. гривень) і три дитячих садочки (79 924,86 тис. гривень).