Прес-центр10 листопада 2016, 13:11

У Державному архіві Луганської області зберігається 7437 документів Національного архівного фонду

В облдержадміністрації відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів ОДА, апаратів райдержадміністрацій та архівних установ області.

 

Ольга Лішик звернула увагу присутніх, що архівні відділи міських рад повинні бути юридичними особами і тільки в цьому випадку діяльність архівних установ, довідки, які вони надають, відповідатимуть вимогам чинного законодавства. Вона звернулася до керівників міських рад з проханням дотримуватися букви закону, розглянувши ці питання на сесіях міських рад та внести зміни до положень про архівні відділи у листопаді поточного року.

 

Директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська підвела підсумки комплексних перевірок служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Головного управління статистики у Луганській області, Територіального управління державної судової адміністрації в Луганській області, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області та комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація».

 

Керівникам вищезазначених установ вказано на недоліки та встановлено терміни усунення порушень, виявлених під час здійснення комплексних перевірок. Значна увага була приділена питанню науково-технічного впорядкування документів Національного архівного фонду, з особового складу та забезпеченню їх збереження. Заслухавши питання «Про аналіз умов та стан зберігання документів Національного архівного фонду (НАФ) у Державному архіві Луганської області», колегія вирішила, що збереження документів НАФ, які є результатом діяльності юридичних та фізичних осіб, залишається пріоритетним завданням Державного архіву Луганської області.

 

Варто зазначити, що станом на 1 листопада поточного року в Державному архіві зберігається 104 фонди загальним обсягом 7437 документів НАФ, а загалом у архівних установах області – 2001 фондів загальним обсягом 152265 документів НАФ.