Прес-центр9 cічня 2019, 09:01

У держбюджеті на 2019 рік передбачене рекордне фінансування дорожньої галузі

Минулоріч завдяки державній підтримці відновлено понад 3 500 км українських автошляхів. Фінансування дорожньої галузі щорічно зростає, починаючи від 2016 року. Протягом десяти років будівництво, капітальний ремонт і реконструкція доріг у країні майже не проводились.

Нагадаємо, що з 2018 року Укравтодор відповідальний за ремонт і утримання доріг державного значення. Кошти для реконструкції шляхів місцевого значення передають через Дорожній фонд на місця, і вже місцева влада визначає, ремонт яких доріг є пріоритетним для цього регіону. На ремонти і будівництво шляхів спрямовано близько 46 млрд гривень, з них 11,5 передано у регіони на ремонт місцевих доріг.

Загалом на проведення дорожніх робіт у Луганській області держава виділила близько 225 млн гривень.

Зокрема, на капітальний ремонт мосту через р. Красна дороги Н‑26 Чугуїв – Мілове та шляхопровід через залізницю дороги Н‑32 Покровськ – Бахмут – Михайлівка, ремонт ділянок доріг Н‑26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ), Р‑66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ та Т‑13–13 Троїцьк – Білокуракине – Старобільськ.

За п’ять років в Україні планується з’єднати якісними дорогами усі обласні центри. У проекті бюджету на 2019 рік передбачені рекордні 55,6 млрд гривень на дорожню галузь, із них 14,7 млрд гривень – на місцеві автошляхи. Ще 2,5 млрд гривень піде на безпеку дорожнього руху.

За інформацією сайту «Децентралізація в Україні»