Прес-центр18 липня 2022, 14:07

У Дніпрі надається гуманітарна допомога для жителів Кремінщини

Основна маса внутрішньо переміщених мешканців Кремінської громади зосередилася у Дніпрі та Дніпропетровській області. За допомогою гугл-форми, створеної Кремінською міською військовою адміністрацією, постійно оновлюється інформація про ВПО з числа кремінян по всій країні. За даними реєстру, у місті Дніпро та Дніпропетровській області наразі перебувають близько 1000 жителів Кремінної та навколишніх сіл.

Дніпро з перших днів став гуманітарним хабом для сотень тисяч переселенців з різних регіонів, і в місті є достатньо можливостей для отримання гуманітарної допомоги. Тому координатори Дніпра спочатку і точково допомагали їм за підтримки різних організацій («СпівДії Хаб», ГО «Медіапростір Україна», волонтерів зі США). До червня продуктові та гігієнічні набори та одяг отримали 16 родин у Дніпрі (загальна кількість понад 50 осіб).

Так, за останні три тижні 144 продуктових набори та 15 наборів гігієни отримали іще 159 сімей, які мешкають у містах Вільногірськ, Верхньодніпровськ, Новомосковськ, Кам’янське, Павлоград, Кривий Ріг, Китайгород, селах Миколаївка, Ягідне, Новопокровськ, Лозуватка, Софіївка, Нива Трудова та Карнаухівка. Всього це 324 особи, з них 49 пенсіонерів, 90 дітей до 16 років та вісім осіб з інвалідністю.

Гуманітарні набори люди змогли отримати за підтримки ГО «Світло культури» та Луганського обласного молодіжного центру.

Також координатори Дніпра першими запровадили надання психологічної підтримки людям у режимі онлайн. За весь час до фахового психолога звернулися 22 жителі Кремінщини. Консультації анонімні та надаються безкоштовно.

Продовжує працювати телеграм-канал «Креміняни Дніпра», де викладається корисна інформація для переселенців, актуальні новини про державні та міжнародні види допомог, контакти гуманітарних штабів, які діють у Дніпрі.