Прес-центр27 березня 2020, 15:03

У другому етапі сертифікації-2020 візьмуть участь понад 1000 вчителів – анкету самооцінювання необхідно подати до 5 квітня

1045 педагогів початкових класів успішно пройшли перший етап сертифікації вчителів 2020 року і стануть учасниками наступного – самооцінювання власної педагогічної майстерності. Відповідну анкету необхідно подати до Державної служби якості освіти до 5 квітня 2020 року.

Другим етапом сертифікації є самооцінювання учасниками власної педагогічної майстерності. До участі у ньому допускаються ті вчителі, які у першому етапі – незалежному тестуванні – набрали не менше 60 % від максимальної кількості балів. Відповідно, із 1552 учасників першого етапу його успішно подолали 1045 вчителів.

Під час другого етапу вчитель заповнює анкету, яка містить 45 тверджень для оцінювання власної професійної майстерності та 5 варіантів відповіді для кожного з них – від «цілком погоджуюсь» до «категорично не погоджуюсь».

Заповнену анкету самооцінювання у форматі .docx необхідно надіслати до 5 квітня 2020 року на дві адреси: cert_dam@sqe.gov.ua та cert.dam.2020@gmail.com.

Надсилати анкету потрібно з адреси електронної пошти, яку учасник сертифікації зазначив під час реєстрації. У темі листа учасник має повністю зазначити свої прізвище, ім’я та по батькові.

Анкету самооцінювання та детальну інформацію про другий етап сертифікації розміщено на сайті Державної служби якості освіти.

Учасник сертифікації не допускається до третього етапу, якщо не подає результати самооцінювання, не дотримується термінів чи форми подання або відмовляється від участі у сертифікації.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20 % до зарплатні протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.