Прес-центр30 вересня 2021, 17:09

У двох родинних династіях виховується 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У рамках робочої поїздки до Лисичанська заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала дитячі будинки сімейного типу та Центр соціально-психологічної реабілітації, де привітала батьків та вихованців з Днем усиновлення.
Не дарма місцем поїздки було обрано Лисичанськ, адже у місті впродовж останніх двох років найкращі показники зі створення дитячих будинків сімейного типу.
Першими з привітаннями та солодощами відвідали справжню династію – родину Закірових. Подружжя, що проживало у Кадіївці, в 2005 році забрали у свою сім’ю першу дівчинку з інтернату. В листопаді 2011 року створили прийомну сім’ю та взяли на виховання ще трьох дітей. І вже в Лисичанську 1 серпня 2015 року Ренат та Вероніка Закірови створили дитячий будинок сімейного типу. В дійсний час подружжя виховує 10 дітей зі статусом сиріт та позбавлених батьківського піклування.
Згодом справу батьків підтримали їх діти. Донька Юлія Голдан із своїм чоловіком Сергієм придбали будинок та у лютому 2018 року створили власний дитячий будинок сімейного типу. А вже в жовтні 2020 року син Рустам Закіров із дружиною Юлією теж стали батьками-вихователями. В дійсний час у двох родинах виховується 18 дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування, а також дві рідних дитини.
А вже невдовзі Катерина Безгинська відвідала ще дві сім’ї з ще однієї династії, пов'язану родинними узами і багаторічним досвідом виховання дітей-сиріт, – родину Ковриженко. Подружжя Василя та Людмили Ковриженків опікуються дітьми-сиротами з липня 2012 року. Вони стали прикладом піклування за дітьми для своїх трьох доньок: Марина Понедільченко, Юлія Білецька та Наталія Алєшко разом із своїми чоловіками Євгеном, Віктором та Олегом продовжили сімейну традицію. Всі вони також створили дитячі будинки сімейного типу на власній житловій площі.
На сьогоднішній день в чотирьох родинах виховується 32 дитини зі статусом сироти чи позбавлених батьківського піклування.
Також Катерина Безгинська відвідала Центр соціально-психологічної реабілітації, де ознайомилась з роботою закладу та поспілкувалася з вихователями закладу.
Наразі в області функціонує 27 дитячих будинків сімейного типу, 75 прийомних сімей, в яких виховується 340 дітей. В поточному році створено 3 дитячих будинки сімейного типу, 4 прийомних сім’ї, влаштовано на виховання 49 дитини.
В минулому році в області з’явилися дві династії батьків-вихователів.