Прес-центр27 жовтня 2016, 09:10

У фокусі уваги головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведення контрольних заходів

Одним із напрямів діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області є здійснення контрольних заходів.

Так, за 9 місяців поточного року проведено 59 тематичних перевірок у 15 підпорядкованих управліннях.

У містах Рубіжному та Сєвєродонецьку, Новоайдарському, Старобільському і Біловодському районах були встановлені випадки порушень пенсійного законодавства, які призвели до переплат пенсій на загальну суму 8823,33 грн та недоплат на 1193,24 грн. Станом на 1 жовтня вже відшкодовано переплат пенсій на суму 8666,25 грн, залишок – 157,08 грн.  

За результатами моніторингу додержання посадовими особами головного та територіальних управлінь Фонду антикорупційного законодавства встановлено, що інформація про такі порушення ними від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції не надходила.

Фактів притягнення посадових осіб управлінь Фонду в Луганській області до адміністративної чи кримінальної відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства не було.

Зокрема, за цей період  до управлінь Фонду не надходили звернення щодо можливих фактів корупційних правопорушень. Разом з тим, до чотирьох осіб застосовано положення Закону України «Про очищення влади».

Проведена перевірка щодо своєчасності подання 1026 декларацій працівників управлінь Пенсійного фонду про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та наявності конфлікту інтересів у них.

Конфлікт інтересів у деклараціях не виявлено. Однак, встановлено факти неподання декларацій за 2015 рік 5 особами, які звільнились або іншим чином припинили діяльність у 2015-2016 роках. Жодні повідомлення від цих осіб про неможливість виконати вимоги фінансового контролю, встановленого ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ст. 45 і п. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції», не надходили.

З метою формування нульової терпимості до корупції головним управлінням серед держслужбовців організовано та проведено семінари, наради, лекції тощо.

Налагоджена робота щодо підвищення кваліфікації з питань запобігання та протидії корупції співробітниками головного та підвідомчих управлінь Пенсійного фонду. В цьому році 158 держслужбовців навчалися на кафедрі державної служби, адміністрування та управління Навчально-наукового інституту публічного управління, адміністрування та післядипломної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.