Прес-центр25 травня 2017, 14:05

У фокусі уваги облдержадміністрації – будівництво залізничних колій та шляхи для постачання вугілля до Луганської ТЕС

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань будівництва відповідних залізничних шляхів та ремонту автомобільних доріг для забезпечення постачання вугілля до Луганської ТЕС.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, представники Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА, ПАТ «Укрзалізниця», Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, Служби автомобільних доріг у Луганській області, ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго» та Сєвєродонецької і Рубіжанської міських рад.

Учасники обговорили питання визначення маршрутів для перевезення вугілля до Луганської ТЕС та ремонт автомобільних доріг.

Зауважено, що у травні вже виконаний поточний ремонт покриття автомобільних доріг за маршрутом Рубіжне – Луганська ТЕС.

Усього відновлено 19 тис. кв. м дорожнього покриття, 6,3 тис. кв. м укріплення та профілювання узбіччя. На ці роботи витрачено 8 млн грн.

Також, під час наради учасниками порушено питання мосту через р. Борова, який перебуває в аварійному стані. Прийнято рішення звернутися до Спецслужби транспорту Мінінфраструктури щодо встановлення понтонного мосту. Службі автомобільних доріг у Луганській області та КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» доручено визначити місце встановлення такого понтону.

Крім того, розглянуто будівництво залізничної гілки Білокуракине – Сватове, що має приєднати Старобільську ділянку до залізничних мереж України.

За оцінкою залізничників вартість будівництва складатиме 2 млрд грн, а на його реалізацію потрібно приблизно п’ять років.

Враховуючи стратегічне і соціальне значення цього будівництва облдержадміністрація вживає всі необхідні заходи для втілення цього проекту. ПАТ «Укрзалізниця» на цей час не має чіткого бачення щодо фінансування цього будівництва.