Прес-центр9 жовтня 2019, 15:10

У громадах Луганщини буде створено центри безпеки

Меморандум про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій підписали Віталій Комарницький та Микола Чечоткін сьогодні, 9 жовтня, у Сєвєродонецьку.

Предметом договору є спільна реалізація заходів із розбудови цивільного захисту в ОТГ Луганської області. Основними напрямами співпраці є проведення аналізу природно-техногенних небезпек для життєдіяльності населення на територіях громад. Відповідно до цього існує необхідність сформувати підрозділи цивільного захисту та пожежної безпеки в складі органів спроможних громад. Крім того, ОТГ потребують методичної допомоги у плануванні заходів, дотичних до сфери цивільного захисту. У рамках співпраці мають створюватися добровільні пожежно-рятувальні команди, а також система оповіщення населення.

Меморандумом передбачено проведення підрозділами Луганського гарнізону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України на територіях ОТГ відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, здійснення гуманітарного розмінування прилеглих територій тощо.

Після урочистого підписання документу Віталій Комарницький подякував Миколі Чечоткіну за вагомий внесок рятувальників під час відновлення зруйнованого мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська».