Прес-центр10 червня 2020, 11:06

У громадах та вугільних підприємствах прискорять процес передачі соціальних об’єктів

Сьогодні в облдержадміністрації розглянули поточні питання діяльності вугледобувних підприємств Луганщини – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

Керівники об’єднань доповіли про поточний стан справ та проблеми, що заважають повноцінній роботі шахт.

У Лисичанську це, зокрема, значна заборгованість перед енергетиками, що не дозволяє працювати на повну потужність. Втім, на двох із чотирьох об’єктів планується розробка нових лав.

ДП «Первомайськвугілля» наголошує на заборгованості з боку ПАТ «Центренерго». Відсутність цих коштів стримує роботу підприємства, зокрема, і розробку нових лав.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай наголосив – ці проблеми перебувають на контролі очільника Луганщини Сергія Гайдая та будуть вирішуватися на регіональному та державному рівнях.
Крім того, необхідно прискорити питання передачі об’єктів соціальної сфери.

Так, на балансі ПАТ «Лисичанськвугілля» перебувають загалом 20 відповідних об’єктів, половина з яких експлуатуються. Три планують передати місту на безоплатній основі – це два дитсадки, а також гуртожиток в Новодружеську.

Наразі цей процес вирішується на місцевому рівні.
На ДП «Первомайськвугілля» із 20 соціальних об’єктів 13 розташовані на підконтрольній українській владі території. До передачі готуються три дитсадки – на баланс Золотого та Гірського.

За словами голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Власенка, на місцях готові фінансувати ці об’єкти, починаючи з 2021 року.