Прес-центр31 березня 2017, 11:03

У Києві понад 30 луганчан з особливими фізичними потребами долучилися до тренінгових програм з працевлаштування

У столиці в Центрі професійного розвитку відбулися тренінгові програми з працевлаштування, в яких взяли участь молодь з інвалідністю та батьки дітей з інвалідністю з Луганської області.

На учасників з Луганщини очікували триденні комплексні тренінги з працевлаштування, в рамках яких вони пройшли тестування «Знаю себе», ознайомилися з системою «STAR», особливістю поняття «Компетенція», шляхами пошуку роботи, з діяльністю та специфікою агентств; учасники заходів отримали якісне резюме та розуміння, як себе презентувати, де шукати цікаву для себе роботу.

Крім того, молодь, яка зацікавлена в посиленні можливостей зайнятості чи самозайнятості, отримала Сертифікати на проходження курсів, що індивідуально підходять кожному учаснику, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Метою заходів є сприяння в працевлаштуванні, в отриманні нових спеціальностей, придбання знань, які допоможуть в спілкуванні з роботодавцями; подолання психологічних та кризових ситуацій шляхом створення умов зайнятості.

Серед обраних курсів – фотомайстерність, курси з масажу, з англійської, програмування, бухгалтерський облік, кулінарне мистецтво, тощо. Дуже важливим для всіх стала можливість продовження спілкування з психологами, супровід рекрутера та кар’єрного консультанта, які допоможуть молоді у підборі вакансій, в отриманні можливості проходження курсів перекваліфікації, або додаткового навчання, тощо.

Організатор заходу – «Фонд Східна Європа». Сприяння в організації заходу, супровід, транспортування учасників – Центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської ОДА.