Прес-центр31 липня 2018, 17:07

У Києві розглянуті здобутки провідних спортсменів країни зі стрибків у воду та визначені подальші напрями роботи

Відбулася нарада Федерації України зі стрибків у воду, де обговорили стратегію розвитку даного виду спорту.

Наразі стрибки у воду розвиваються в спортивних школах дев’яти областей країни. Луганщина є однією з чотирьох областей, де даний вид спорту є пріоритетним – до складу національної збірної України входять 15 луганчан.

В області вдалося зберегти зазначений вид спорту, підтримувати перспективних спортсменів та тренерів. Стрибуни у воду за І півріччя 2018 року вибороли на світових та всеукраїнських першостях 80 нагород різного ґатунку. 14 перспективним спортсменам виплачується щомісячна обласна стипендія.

Учасники наради також обговорили питання афіліювання федерації України як члена Всесвітньої федерації водних видів спорту FINA, окреслили стратегію розвитку Федерації України зі стрибків в воду в цілому та співпрацю з обласними осередками.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту обласних держадміністрацій, члени федерації України зі стрибків у воду та представники обласних осередків федерацій.

До складу делегації від Луганської області увійшли начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов, директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олег Клименчуков, директор Луганської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Олімпійська надія» Наталя Барчишак, президент обласної федерації зі стрибків у воду Станіслав Кошовий.