Прес-центр16 вересня 2021, 15:09

У Києві відбувається п’ятий Український Жіночий Конгрес

Сьогодні, 16 вересня, перша леді України Олена Зеленська відкрила другий день V Українського жіночого конгресу. Делегацію з Луганщини на цьому заході очолили заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Поліщук.

У рамках заходу Катерина Безгинська виступила у якості спікерки в ході сесії «Лідерство жінок у громадах – нова якість місцевої політики» та поділилась досвідом Луганщини у залученні жінок до прийняття управлінських рішень, миротворення та розвитку громад. У своїй доповіді вона наголосила: "Активні жінки Луганської області беруть участь у розробці ґендерно-чутливих стратегій розвитку, цільових програм та бюджетів як на рівні громад, так і на рівні області".

Український Жіночий Конгрес є постійнодіючою публічною платформою, яка формує порядок денний з ґендерної політики для Верховної Ради України, Уряду, місцевих громад, приватного та громадського секторів та медіа-спільноти.

Нагадаємо, з ініціативи першої леді Олени Зеленської 11 вересня 2020 року Україна стала повноправною учасницею міжнародного «Партнерства Біарриц». Його ініціювали лідери країн Групи семи (G7) – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США. Основна мета – посилення відповідальності «Великої сімки» та консолідація зусиль інших держав для досягнення рівних прав і можливостей у суспільстві та відсутності обмежень за будь-якими ознаками.