Прес-центр23 травня 2017, 10:05

У Кремінній провели Всеукраїнський семінар-тренінг «Навчання інструкторів та організаторів методам військово-патріотичного виховання за стандартами НАТО»

Цей захід, який відбувся наприкінці минулого тижняна базі відпочинку «Лісова галявина», спрямований на залучення молоді до активної участі у заходах національного-патріотичного виховання, які проводяться військово-патріотичними клубами.

Організатори – Міністерство молоді та спорту України, управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації спільно з рубіжанським відділенням Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» та військово-патріотичним клубом «Каскад» Сєвєродонецької міської ради воїнів-інтернаціоналістів.

На урочистому відкритті тренінгу учасників привітала директор Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень Інна Ільінова.

Звертаючись до присутніх, вона зазначила унікальність подібних заходів для Луганщини та України в цілому: «Приємно, що захід всеукраїнського масштабу ми проводимо саме у Луганській області. Такі тренінги не тільки об’єднують молодь, вони вчать любити та захищати свою державу. Бажаю всім учасникам гарного відпочинку, знайти нових друзів та відкрити для себе нові захоплення».

На семінар з’їхались понад 50 учасників з різних областей.

Програма роботи семінару була дуже насичена та цікава. Протягом 3 днів учасники ознайомляться з методикою військово-патріотичного виховання молоді з орієнтацією на стандарти НАТО: інформування про мінну небезпеку, пройшли практичний курс із тактичної медицини, займалися стрілецькою підготовкою,  штурмовим альпінізмом, рукопашним боєм, орієнтуванням, тактичною підготовкою.