Прес-центр5 травня 2018, 19:05

У Кремінній пройшов флеш-моб на підтримку прав осіб з інвалідністю

Сьогодні, 5 травня, у м. Кремінній відбувся флеш-моб з нагоди Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю. Ініціатором заходу виступила Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю (ЛАООІ) за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та за сприяння Кремінської районної державної адміністрації.
«На жаль, життя людей з особливими потребами продовжує залишатися складним. Наразі ми бачимо, хоча й повільно, але відбуваються позитивні зміни на шляху до бажаних моральних і соціальних стандартів, за яких особлива категорія людей буде забезпечена умовами для нормальної соціальної реалізації, вони зможуть отримувати освіту, працювати та користуватися благами нарівні з іншими членами суспільства, – зауважила під час заходу заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.
Активними учасниками флеш-мобу стали представники ЛАООІ, колектив та вихованці Кремінської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, актори Театрального клубу осіб з інвалідністю (м. Сєвєродонецьк), заслужені діячі культури міста, представники громадських організацій, жителі Сєвєродонецька, Кремінної та інші.
Учні школи-інтернату представили глядачам флеш-танок «Україна», а Дмитро Єфремов своєю піснею зарядив позитивом всіх присутніх. Організатори заходу влаштували для дітей майстер-клас із виготовлення декоративних метеликів, яких потім відпустили разом з кульками в небо. Захід завершили аніматори. Шоу мильних бульбашок викликало у дітлахів та глядачів море радісних посмішок та овацій.
Голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний наголосив, що основне завдання сьогоднішнього флеш-мобу – сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов'язаних з інвалідністю, і мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя осіб з інвалідністю.