Прес-центр8 листопада 2018, 11:11

У Кремінній Сергій Філь вручив ключі від квартири захиснику-медику

Ключі від житла виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь вручив Олексію Шевченку, який наразі проходить службу за контрактом санітарним інструктором роти вогневої підтримки у Бердянську.

«Цей хлопець з непростою долею наразі захищає Україну. Упевнений, що придбане житло стане для нього початком нових можливостей», – відзначив Сергій Філь.

Олексій Шевченко виховувався у прийомній сім’ї. Навчався у міській школі № 4, потім отримав спеціальність «Лікувальна справа. Фельдшер» у Кремінському медичному училищі.

Працював акушером пологового відділення лікарні м. Рубіжного.

З вересня 2018 року навчається на заочному відділені за спеціальністю фармацевт-технолог-провізор ДЗ «Луганський Державний медичний університет».

У 2017 році підписав контракт з військово-морськими силами України, приймав безпосередню участь в операції Об’єднаних сил.

Юний захисник України отримав однокімнатну квартиру за державною програмою, придбану Кремінською райдержадміністрацією за кошти держбюджету у сумі 217 тис. гривень. 

Також Сергій Філь зазначив, що державна програма розрахована як на забезпечення дітей-сиріт житлом, так й на будівництво будинків сімейного типу.

«У наступному році будуть здані два будинки прийомним родинам. Це абсолютно новий проект для Луганщини. Держава нам дала таку можливість допомогти цій категорії людей. І ми виконуємо поставлені задачі Президента України та Уряду», – сказав Сергій Філь.

Слід зазначити, що за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, Кремінській райдержадміністрації виділено кошти у розмірі 764,521 тис. гривень для придбання одного будинку та трьох квартир.