Прес-центр3 березня 2018, 10:03

У Кремінній відбувся Міжнародний семінар для вчителів предмету «Захист Вітчизни»

У місті Кремінна на базі комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» 1-2 березня відбувся Міжнародний семінар для вчителів загальноосвітніх закладів освіти предмету «Захист Вітчизни» та відповідальних за проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Організаторами семінару виступили Міністерство освіти і науки України, Кадетські сили Латвії, Національні Збройні Сили Латвії, Міністерство оборони Латвії та Посольство Латвійської Республіки в Україні.

Урочисте відкрили захід ліцеїсти «Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії». Усі учасники семінару стали свідками яскравого військово-пісенного дійства та мали змогу оцінити високий рівень стройової підготовки і злагоджених дій майбутніх захисників України.

У рамках програми прочитані лекції та організовані практичні заняття: «Не здавайся. Планування проведення занять, правила безпеки та ризиків оцінювання», «Курс лідерів (тембілдінг)», «Мінно-вибухова безпека», «Індивідуальне маскування, тактична медицина, тактика  пересування», «Стрільба».

За підсумками учасникам семінару вручено міжнародні сертифікати від Кадетських сил Латвії та Національної гвардії України.