Прес-центр2 листопада 2018, 16:11

У Кримському відкрили відремонтовану амбулаторію

Сьогодні, 2 листопада, у с. Кримське Новоайдарського району відбулося відкриття після капітального ремонту лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, голова Новоайдврської райдержадміністрації Віктор Сергієнко, керівник військово-цивільної адміністрації с. Кримське Юрій Константінов, голова польового офісу Агентства ООН у справах біженців у м. Сєверодонецьку Іван Салєєв та жителі села.

«Кримське – це один із найпроблемніших населених пунктів Луганської області, воно майже щодня під вогнем. Обласна влада робить все для того, щоб забезпечити доступ до медичних послуг жителів Луганщини, які проживають у 24 населених пунктах на лінії розмежування, – зауважив Юрій Клименко. – Там розташовані 10 фельдшерських пунктів і 8 амбулаторій, і в кожному з цих закладів можна отримати безкоштовно кваліфіковану медичну допомогу». Він передав медикам гуманітарну лікарську допомогу.

Амбулаторія почала працювати після капітального ремонту. Проект реалізовано завдяки фінансовій підтримці Агентства ООН у справах біженців. В амбулаторії замінено дах та вікна, виконано внутрішні ремонтні роботи приміщення за сучасними вимогами планування медичних закладів.

На проведення робіт було виділено 20 тис. доларів США за рахунок коштів Агентства.

Як наголосив Іван Салєєв, основне завдання Агентства ООН у справах біженців – допомагати людям, яких спіткала біда: «Найскладніше зараз живеться саме цим людям, які щодня опиняються під обстрілами. Навколо усі будівлі наполовину або повністю зруйновані осколками. Добре, що існують можливості надавати допомогу жителям таких населених пунктів як Кримське. Минулого року ми допомогли аудіообладнанням для будинку культури, встановили дитячий та спортивний майданчики. Ми відчуваємо підтримку обласної адміністрації та району, без якої неможливо було б реалізувати ці проекти».

Відкриття відновленої лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини забезпечить якісне первинне медичне обслуговування для 578 мешканців села Кримське.

Довідково:

На Луганщині лінія зіткнення простягається на 154 кілометри. У прифронтовій зоні знаходяться 24 населених пункти з населенням 26171 особа, у тому числі 4018 дітей. На цій території розміщено 8 сільських лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 10 фельдшерсько-акушерських пунктів. Для організації первинної медичної допомоги населенню у прифронтовій території та забезпечення його лікарськими засобами організовано роботу мобільних лікарських бригад. Так, у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах діють бригади Міжнародного Червоного Хреста, «Лікарі світу», Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М. Пирогова та районних Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Окрім медичної допомоги, мобільні бригади займаються забезпеченням мешканців прифронтової території лікарськими засобами та предметами догляду за хворими.