Прес-центр15 березня 2017, 09:03

У квітні розпочнеться ремонт мосту через Сіверський Донець біля Новодружеська

За час військової агресії проти нашої країни на Луганщині було зруйновано шість мостів, про це на нараді, присвяченій ремонту автомобільних доріг області, наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Луганської області Артем Арапов.

Він повідомив, що з державного бюджету на 2016-2017 роки виділено 122 млн грн на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування та 46 млн грн на поточний середній ремонт трьох об’єктів: мосту між Рубіжним та Лисичанськом, а також двох ділянок доріг – три кілометри між Новоайдаром і Старобільськом та один кілометр на сватівському шляху.

Вже проведено тендер щодо відновлення мостової споруди Сіверський Донець біля Новодружеська. У квітні плануються почати ремонтні роботи.

Сьогодні за кошти обласного бюджету розробляється проектна документація по чотирьом мостам. Це міст через річки Красна, Лугань і Айдар та шляхопровід між Попасної та Бахмутом. Протягом кількох місяців планується провести експертизу та тендер.

Крім цього, були розглянуті питання зі сторони представників Національної поліції у Луганській області.

Загалом це стосувалося запровадження контролю за переміщенням вагового та габаритного транспорту та ситуації, що склалася на комунальних дорогах міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Рубіжне, де частіше відбуваються ДТП. Також зазначено, що у неналежному стані знаходиться мостова споруда між Лисичанськом і Сєвєродонецьком.