Прес-центр31 травня 2017, 18:05

У Лисичанському професійному гірничо-промисловому ліцеї з’явилася сучасна майстерня

Сьогодні відбулося відкриття Навчально-практичного центру з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей».

Для забезпечення навчально-практичного центру обладнанням Кабінетом Міністрів України у 2016 році  виділено 680 тис. грн, за які закуплено сучасне сантехнічне устаткування, обладнані навчальні майстерня та кабінет.

Головною метою діяльності Навчально-практичного центру є вдосконалення професійно-практичної та професійно-теоретичної підготовки учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів, підвищення кваліфікації фахівців будівельних підприємств, перепідготовка незайнятого населення, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, комп’ютерних  технологій.

У заході взяли участьзаступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, директор Лисичанського міського центру зайнятості населення ТетянаСоколко.

Урочистості розпочалися зі святкового концерту і презентації нової професії. Гості привітали колектив ліцею та побажали творчих успіхів, натхнення, нових звершень, збільшення контингенту учнів.

Під час оглядової екскурсії практичної майстерні  навчально-практичного  центру  було продемонстровано можливості нового устаткування.

Відтепер учні Центру матимуть можливість отримувати знання у сучасному кабінеті з демонстраційними матеріалами та майстерні, обладнаній відповідно до навчального курсу.

Новостворений центр забезпечуватиме якісну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів за сучасними технологіями, здійснюватиме перепідготовку та підвищення їх кваліфікації, розробку сучасного навчально-методичного забезпечення професій.

Відповідно до рейтингу, опублікованому в журналі «Forbes», найбільш затребуваною професією на сучасному ринку праці є професія сантехніка.