Прес-центр7 жовтня 2020, 15:10

У Лисичанську створено ще один дитячий будинок сімейного типу

На Луганщині створено новий, вже двадцять четвертий, дитячий будинок сімейного типу. На цей раз у Лисичанську.

Марина та Євген Понедільченки продовжили традицію батьків, Людмили та Василя Ковріженків (вони вже дев’ятий рік виховують дітей, які з різних причин не мають змоги зростати в оточенні рідних батьків).

До дитячих будинків сімейного типу на спільне проживання та виховання переважно влаштовують дітей, які перебувають у родинних стосунках.

Ось і до цього дитячого будинку сімейного типу влаштовано трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Це дві сестри (Юлія, 2011 року народження, та Інна, 2015 року народження), а також їх брат (Євген, 2014 року народження).

Зазначимо, що на цей час в області функціонують 24 дитячих будинки сімейного типу і 80 прийомних сімей, в яких виховуються 309 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Держава підтримує громадян, які вирішили створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу. Прийомна дитина/дитина-вихованець зберігає статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, і користується усіма відповідними пільгами, а прийомні батьки та батьки-вихователі отримують від держави щомісячні кошти на утримання дитини та грошове забезпечення.