Прес-центр24 липня 2019, 16:07

У Лисичанську відзначили 5-річчя визволення міста від незаконних збройних формувань

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в урочистостях, присвячених п’ятій річниці визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань.

Очільник області поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям – командиру військової частини 3011 Нацгвардії України полковнику (посмертно генерал-майору) Олександру Радієвському, полковнику Павлу Сницару і солдату Ігорю Коцяру.

Заупокійне богослужіння за полеглими військовими та мирними жителями провів настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви м. Лисичанська отець Сергій Паламарчук.

«П’ять років тому в такі ж теплі липневі дні, але жаркі й буремні за напруженістю подій, місто Лисичанськ було визволено й зачищено від так званого «руського міру». Над містом замайорів синьо-жовтий прапор – не лише атрибут державності, а й символ порядку та законності, – зазначив у своєму зверненні Віталій Комарницький. – На превеликий жаль, наше життя поділено в часі та подіях на «до» та «після». Сотні зруйнованих осель, тисячі розірваних родинних зв’язків … Міські будівлі й споруди досі мають сліди пекельного протистояння. Усе це нам принесла війна».

Очільник області висловив щиру вдячність українським воїнам, правоохоронцям, добровольцям, які в єдиному строю визволяли нашу землю. Також він подякував волонтерам за підтримку української армії у найважчі часи.

Загалом понад 8,5 тисяч жителів області взяли участь у бойових діях на Сході, щоб захистити мирне населення від ворога.

Понад 120 наших земляків віддали найцінніше за цілісність держави – власні життя. Пам’ять по подвиг загиблих ми збережемо для наступних поколінь.

 «На жаль, на Луганщині досі є непідконтрольні українській владі території, і там живуть наші люди. Вони також чекають на нас. Тому докладемо всіх зусиль, щоб область знову була об’єднаною, а Україна – єдиною!» – наголосив Віталій Комарницький.